Det är många som har velat ha recept på de cupcakes och tårtor jag har gjort :) Skitkul tycker jag! Så nu lägger jag ut de här på bloggen och kanske fortsätter jag med det om det blir populärt :)
Vi börjar med födelsedagstårtan. Den har jag helt och håller tagit recepten till från en av mina favoritbloggar, Baka baka liten kaka :) Jag använde denna tårtbotten, hade i hallonmousse och grädde blandat med lemoncurd. Jag köpte faktiskt lemoncurden.. så det kan man också göra om man inte vill göra själv. Hallonmoussen gjorde jag såklart UTAN gelatin. På hade jag helt vanligt grädde och mumsiga jordgubbar :D
Ett annat recept som blivit efterfrågat är mina vegan- allergivänliga chokladcupcakes. Såhär gjorde jag de :)
100g mjölkfritt margarin
2,5dl socker
2,5dl soja eller havremjölk
3dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5-1 dl kakao
Blanda ingredienserna och klicka ut i formar. Om kakaon och mjölet är klumpigt, sikta i det. Grädda 15min i 225grader, mitten av ugnen.
Frostingen: 300g florsocker
100g mjölkfritt margarin
40g kakao
3msk sojamjölk
Vispa ihop florsocker, margarin och kakao, det ska bli en grynig massa. Tillsätt mjölken. Vispa ungefär 5 min tills frostingen är fluffig. Spritsa på frostingen på de avsvalnade muffinsen och låt stå en stund i kylen.
Sen efterfrågade syrran jordgubbs- och cheesecakecupcakesen från Elliots namnkalas. Det receptet har jag fått från boken "Lyxiga cupcakes och läckra kakor". Detta kräver en köksvåg och muffinsplåt :) Att baka cupcakes utan muffinsplåt blir liksom inte bra. Jag har ändrat lite i receptet.. så ni vet.
120g mjöl
140g socker
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
40g smör, rumsvarmt
1,25 dl mjöl
0,5 tsk vaniljessens
1 ägg
12 stora + 12 fina jordgubbar
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa samman mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke till grynig konsistens.
Häll i mjölk och vaniljessens och vispa på medelhög hastighet tills allt blandats väl. Tillsätt ägget och vispa noga i några minuter.
Dela de 12 stora jordgubbarna i småbitar och lägg de i pappersformar, en jordgubbe per form. Fyll formarna till två tredjedelar med smeten och grädda 20-25 min tills de är gyllenbruna. Låt svalna en stund i plåten innan du tar ut de.
Frostingen gör du såhär:
300g florsocker
50g smör, rumstempererat
125g naturell färskost
Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Tillsätt färskost och vispa tills det är helt sammanblandat och vispa sen tills frostingen är lätt o luftig, minst 5 min.
Spritsa på frostingen på de avsvalnade cupcakesen och garnera med jordgubbe :)
Men HÄR är ju receptet. Haha. Jag som trodde du ignorerade min förfrågan! ;-) Nu ska här bakas chokladmuffins till Sixtens dop! De kommer aldrig bli så fina som dina men kanske goda iaf. Grymmers. Kram
SvaraRadera