onsdag 30 mars 2011

Det första målet

Så, nu ska jag börja promenera på allvar. Det får vara nog med tjockisfasonerna nu!

Har insett att jag mår jättedåligt av att väga såhär mycket. Det är inte okej nånstans. Så nu börjar jag med att sätta ett mål för mig själv. En timmes promenad 5 ggr i veckan. Om det regnar allt för mycket så är det okej att ta en längre promenad nästa dag. Och inget slösmygande. Jag ska gå raska promenader med barnvagnen.

När jag var hos mina föräldrar och rotade bland gamla foton hittade jag ett kort på mig från 2002 eller nåt. Ja, jag vet att jag va typ 16 bast då, men det är helt galet. Jag vägde 45kg mindre då. Kan ni fatta??? 45 jävla kilo. Det är förfärligt.

Nu är mitt mål inte att väga så lite. Jag är nöjd om jag kan gå ner 30kg. Men hur går man ner 30kg när man får ångest av att tänka på att börja lägga om kosten? Och när man inte har tid att träna hur som helst när som helst?

Jag ska börja med promenader iaf.. så får vi väl se vart det tar mig. Jag vill gärna börja träna lite på typ friskis och svettis också.. men jag måste få råd till det. Tid har jag väl egentligen, på kvällarna.. men det känns sådär halvlockande att vara hemifrån den lilla tid jag får med Majte efter hans jobb. Samtidigt så måste man ju alltid offra något för att komma nånvart..

Så nu behöver jag peppning från alla er.. Hjälp mig, för helt uppenbart är jag värdelös på att gå ner i vikt som lyckats dra på mig 45kg på senaste 9 åren.. Peppa mig!!!

3 kommentarer:

  1. du är mer än välkommen och hjälpa mig att simma! =) Vi kan peppa varandra!

    SvaraRadera
  2. Simma skulle vara bra.. får se om jag vågar visa mig i bikini med min degmage..

    SvaraRadera
  3. träna innan frukost, genom att äta efter dina tränigspass så kommer du dels att bränna fett istället för kolhydrater, dels så kan du äta med gott samvete efteråt (helst något proteinrikt men med ev. lite kolhydrater).
    Ät ägg, ät kyckling, ät knäckebröd, ät tills du inte är hungrig, inte till du är mätt.
    ta trapporna istället för hissen etc.

    överkurs, men növändigt. Räkna hur mycket kalorier du behöver varje dag "för att klara dig", sedan så tar du det mot vad du får i dig och ser vad du kan dra ner på etc. låna böcker på biblioteket och läs dig till kunskapen, finns massa vettiga och intressanta tips!

    SvaraRadera